Tags

, ,

昨日QQ (0700.HK,現在拆細中代號 2988.HK) 業績遠超預期,算我走漏眼!昨晚的 ADR 已經預示今日股價會大升,結果開市後最多升9%,收市升5%。

上文講過,QQ的業績如何是次要,最重要是大市的反應。無錯,今日恆指繼續有得升過百點,不過換著市好的時候,仲唔趁QQ做好挾個市上去?!今日QQ單拖已佔148點升幅的104點,其實其他成份股完全被帶唔起。國企仲衰,10000點前阻力大升不穿更跌市收場!

可能是因為恆指已經連升了近千點要回回氣,但我就覺得麻麻地啦!想買貨的應該可以等個靚價!

恆指高位做十字星,有點迷茫 騰訊業績超預期今日爆上!升穿了下降通道頂

 

Please come and like my Facebook Page if you find my blog interesting: https://www.facebook.com/jailbreakplato

Advertisements