緊張刺激的4月終於過去,不論你是有貨還是無貨的投資者,這個4月少點心血都唔得掂。埋單計數,你這個月的回報如何呢?

4月恆指升了13%,而今年以來則升了19%。小弟這次終於吐氣揚眉,這個4月有近30% return,所以一定要在此眩耀一下,否則蘇州過後無艇搭,如果5月又再 underperform 的話,咪無得牙擦!

一個4月,回報比過去3年加埋仲要多,唔係大茶飯時代係咩呀!

如果你今個4月一樣有好表現,恭喜你!既然大家這個月發橫財發得咁 happy,直情好似年尾收三糧一樣,有無諗過拿少少出來幫助下有需要的朋友?例如現在受地震之苦,陷於水深火熱的尼泊爾?

小弟就已經將上個月份橫財的 10%,捐去救世軍,希望可以為尼泊爾的災民盡一點綿力。

不如你又諗諗佢?

有無想過將部份橫財捐給有需要的人?

Please come and like my Facebook Page if you find my blog interesting: https://www.facebook.com/jailbreakplato

Advertisements