Tags

, , ,

上星期有一日睇報紙,見介紹隻廣汽 (2238.HK),順手開幅圖睇,誰不知我 fat finger 打錯了「2228.HK」,開錯了隻中國節能海東青。

不打緊,照睇!開張1年圖,最近不知道炒什麼兩個月內由$3.1 炒到上 $4.5,再回落到 $4.2 水平,勢頭不錯,但我都已經 miss 了個 rally。

1年圖顯示海東青過去兩個月走勢凌厲

再開張3年圖睇,咦,有睇頭喎!原來 $4.1 是2011年尾至2012年初所形成的三頂阻力,最近的一衝已經一舉衝凸了到 $4.5,這個月再回落到 $4.1,好似擺明俾位我買咁……

3年圖顯示海東青原來突破了兩年前的 $4.1 阻力!

看圖解說,如果守得穩 $4.1,大圓底目標價 $5.3!

Please come and like my Facebook Page if you find my blog interesting: https://www.facebook.com/jailbreakplato

Advertisements