Tags

, , , , , , ,

難得近來講過的股票都生生性性,仲唔趁機會 show off 吓!

合生元 (1112.HK)
我不知道它是反彈還是之前被錯誤沽凸了,但正如我之前所講,它的奶無問題,無理由好似蒙牛毒奶事件般大插吧?今日一彈總計,已經由我講的 $32.50 升了近 20%!如果你非常厲害的在更低位 $30 入貨,就更加有 30% 回報了!

合生元金裝幼兒配方奶粉

如果只是反彈的話,彈到這水平應該是差不多。不過剛看到渣打今日將它的目標價由 $41 提升到 $56!!!

合生元由低位大反彈

中國擎天軟件 (1297.HK)
呢隻衰股認真是嚇死人!上市第一日無事無幹,第二日就突然一支大陰燭由 $1.40 打到落最低 $1.10!難為我之前個日仲追了貨!但由於當日我有時間望個市時,它已經被打了下去,所以我就睇定d先。第三日低位徘徊,但第四日又一支大陽燭由 $1.15 推返上 $1.35!想不到上市幾日就咁叻仔,學懂了「早晨之星」的絕技,孺子可教也!

今日再抽多 7%,已經實實在在升穿 $1.45 的招股價了!

中國擎天軟件「早晨之星」後轉勢

英達公路 (6888.HK)
由我講擎天時順便提到起計,唔聲唔聲就由 $2.6 升了1蚊到 $3.6!除了它的本質外,可能亦拜曾淵滄教授的推薦所致;但就肯定唔關我事……

…… 因為我自己無買……!!

英達公路再生科技越升越有

金鳳凰 (1337.HK)
上唔到市!IPO 價開 $1-$3,你真的當班基金經理流㗎?

 

Advertisements