Tags

, , ,

呢個世界,真係乜都有得賭!連美國大選 Obama 定 Romney 贏都可以賭!

http://www.intrade.com/v4/markets/contract/?contractId=743474

這個「奧巴馬指數」,升得越高就代表越睇好奧巴馬可以連任,你睇淡奧巴馬的話可以沽空它。好似上個星期的總統候選人辯論戰,奧巴馬表現見下風,「奧巴馬指數」就立刻由接近80點的高位直插10點有多!我就無諗過連這一範都賭埋,所以無學如何落盤。有興趣的朋友請自己研究研究,再話我知!

唔知2017年時會否可以賭梁振英能否連任特首?啊…如果當日可以買 CY 爆冷擊敗唐唐的話,分頭應該幾和味!

另外,過去一星期當奧巴馬的優勢不斷縮窄,甚至開始有調查說羅姆尼已經反超前,美股跌足一週!我的陰謀論說,如果奧巴馬落選,伯南克會被炒魷,QE3剎停。我不論羅姆尼有什麼雄財大計,投資市場是現實和現在的 — 無水放谷起個市當然是立刻早走早著,遲走瞓唔著!投資者看風使利,見奧巴馬走弱就先沽為敬?!還有,羅姆尼擺明姿態當選的話就會衝著中國來,走大美國主意。講真,這招是兩敗俱傷。中美經濟互片之時,兩地股市,甚至環球股市又那裡會有運行?

Advertisements